وسایل و تجهیزات مرسوم در روش کاشت میلگرد و بولت در المانهای بتنی
ترکیبات چسب کاشت میلگرد
چسبهایی که برای کاشت میلگرد مورد استفاده قرار میگیرند علاوه بر رزینهای پلیمری موجود در ترکیبات خود، دارای افزودنی هایی میباشند که عبارتند از: افزایش دوام در مقابل اثر مخرب کننده اکسیژن محیط، مواد نرمکننده که سبب افزایش انعطافپذیری چسب کاشت و کاهش دمای تبدیل شیشه ای(TG)میگردد. فیلرها یا پرکنندهها که انقباض چسب را زمان گیرش و سخت شدن کاهش داده و خصوصیات مکانیکی آن را افزایش میدهد. فیلرها همچنین خواص روان شدن چسب کاشت قبل از گیرش را بهدلیل راحتی کار تغییر میدهند.مهمترین ویژگیهای عمومی چسبهای کاشت میلگرد عبارتند از: ویسکوزیته چسب در زمان اختلاط و نصب، پات لایف یا زمان مصرف، زمان ژلهای شدن، مدت زمان نگهداری چسب، دانسیته و اشباعسازی یا خیس نمودن سطوح.
انواع چسب کاشت میلگرد و بولت
چسبهای
کاشت میلگرد دارای ترکیبات شیمیایی، مشخصات مکانیکی و کاربردی متنوعی بوده
و به طور کلی از نقطهنظر بستهبندی و استفاده به سه شیوه تولید و روانه
بازار میگردند:
1.چسب کاشت میلگرد کپسولی
2. چسب کاشت میلگرد کارتریجی
3. چسب کاشت میلگرد حجمی و کیلوگرمی
چسب کاشت میلگرد کپسولی
این نوع چسب در داخل شیشههای شفاف تولید و عرضه میگردد، که به عنوانهای چسب کاشت بولت شیشهای و پیچشی نیز معروفند. این چسبها به صورت دو جزئی بوده و از خانواده رزینهای پلیاستر(Polyester) و رزین اپوکسی وینیل استر (Epoxy Vinyl Ester)هستند و در حجمهای مختلف تهیه و عرضه میگردد. چسب کاشت میلگرد کپسولی پس از شکستن جداره شیشه در مدت زمانی کوتاه گیرش بسیار بالایی ایجاد میکنند که در برابر محیطهای بسیار خورنده و اسیدها بسیار مقاوم مییاشند.
چسب کاشت میلگرد کارتریجی
چسب کاشت میلگرد کارتریجی به صورت دو جزئی بوده و عموماً جزء اول بر پایه رزین اپوکسی، پلی استر و وینیل استر و جزء دوم به عنوان سخت کننده بر پایه پلی آمین میباشد که به منظور نصب و استقرار بولت و یا آرماتور در سطوح مختلف بتنی، سنگی و چوبی بهکار برده میشوند. از بین سه نوع چسب کاشت میلگرد اشاره شده، تجربه نشان داده است که بهترین نوع چسب نوع کارتریجی میباشد. از جمله مزایای این نوع چسب در کاشت میلگرد و بولت میتوان به راحتی و سهولت در اجرا، پایین بودن خطای دستگاهی و انسانی و کیفیت بسیار بالا در کاشت انکرها اشاره نمود. همچنین در بخشهای کرمو و ترک خورده بتن نیز بهترین مقاومت را از خود نشان میدهند. در کنار تمامی مزایای ذکر شده میتوان تنها عیب چسبهای کاشت میلگرد کارتریجی نسبت به سایر چسبهای تولیدی دیگر به قیمت بالای آن اشاره نمود.
چسب کاشت میلگرد حجمی و کیلوگرمی یا فله ای
این
چسبها عموماً به صورت دو جزئی و یا سه جزئی میباشد، نوعی مخلوط ۳ جزئی
بر پایه رزین اپوکسی بیسفنول و سخت کننده یا هاردنر پلی آمید میباشد.چسب
کاشت میلگرد حجمی چسبندگی فوقالعادهای به سطوح مختلف بتنی و فولادی
داشته و دارای خاصیت خود متراکمی و مقاومتهای فوقالعاده زیاد کششی و خمشی
است.
پارامترهای مقایسهای انواع چسب کاشت میلگرد
عمده تفاوتهای فنی و عملکردی که در محصولات متنوع چسب کاشت میلگرد کارتریجی وجود دارند را میتوان در موارد زیر لیست کرد:
استانداردهای کسب شده جنبی دیگر نظیر قابلیت مقاومت در مقابل بارهای ناشی از آتشسوزی، شوکهای الکتریکی و یا انفجار. هرچند که ممکن است این نوع بارها در زمان بسیار کوتاه و بر اثر حرارتهای بسیار بالا، برخورد شدید و محیطهای مستعد در مقابل انفجار و یا از بین رفتن قسمتی از سازه ایجاد شوند.
مشخصات یک چسب کاشت میلگرد خوب
در مجموع یک چسب کاشت میلگرد ایدهآل باید مشخصات و ویژگیهایزیر را باید داشته باشد:
داشتن چسبندگی زیاد و مناسب به بتن و میلگرد از خصوصیات قابل توجه این نوع چسبها میباشد.
هر چند اجرای چسب کاشت میلگرد میتواند سبب گردد اعضای کاشت شده مقاومت
کششی بالایی را تحمل کنند ولی هر گونه بیدقتی نظیر عدم توجه به مقادیر
مجاز ذکر شده در جداول کاشت، منجر به شکست زودرس و قلوه کن شدن بتن همراه
میلگرد یا بولت خواهد شد